Södertälje Fotbollsarena
25 september 2020
20:00

Referat: United IK Nordic - Västerhaninge IF

Seriefinal borta mot United IK från Södertälje slutade med seger för hemmalaget med 4-2 efter 2-1 i halvlek. Det innebär att United är klara för division 2 nästa säsong medan Västerhaninge får kämpa vidare mot en kvalplats.

Laget gjorde en riktig krigarinsats men till slut räcker man inte till. Alla skador och sjukdomar tar ut sin rätt. Västerhaninge hade endast tre tillgängliga utespelare på bänken så laget skall ha en eloge hur man trots allt genomförde matchen.

Efter fem minuter, Adam kommer runt på högerkanten, ner till kortlinjen, hårt inspel snett inåt bakåt till Andrew som möter på ett och ledning för Västerhaninge. Vi fick inte glädja oss särskilt länge. Minuten senare en lång boll och lite tveksamheter längst bak gör att United kan kvittera. Det finns en gammal klyscha som säger att man är som mest sårbar efter att man gjort ett mål, kanske är det så? Halvleken är efter det rätt jämn och ganska händelsefattig när det gäller målchanser. I den 33:e minuten ett inlägg som Oskar inte får bort utan bollen hamnar till en fristående Mattias Genc som enkelt kan raka in bollen i det övergivna målet.

Andra halvlek återigen jämnt spel mycket kamp på mitten. I den 53:e en för kort hemåt passning som gör att United kan öka på ledningen till 3-1. Vad är det som händer? Känslan är att vi har bjudit på tre mål och det duger inte mot ett så bra lag som United. Fem minuter senare ringer det igen bakom Oskar i Västerhaninge målet. Ett riktigt vackert fotbollsmål, inlägg från Uniteds vänsterkant där Aday Kaplan möter på volley rätt upp i nättaket bakom en chanslös Oskar. Västerhaninge ger inte upp och en reducering skulle komma. Lulle kommer runt på vänsterkanten, slår in bollen efter backen, Mohammed hoppar över och där kommer Adam och trycker upp bollen i krysset. Mycket snyggt! Västerhaninge försöker komma närmare men räcker inte riktigt till.

Sammanfattningsvis:
United vinner matchen rättvist, siffrorna är lite stora, då det känns som att vi bjöd motståndaren på tre mål Det vi får ta med oss som alltid är det hårda jobb vi gör kollektivt, det är ett kännetecken för Västerhaninge. Hårt jobb tillsammans och en strukturerad defensiv. Det känns surt att vi under hösten har blivit så hårt brandskattade med tanke på alla skador. Det ingår men det är ändå så att man funderar i termerna, tänk om...

Nu väntar en sista hemmamatch och vi har hur än de andra resultaten i serien slutar chans på en kvalplats till division 2. Vi ska göra allt för att knipa den. Grattis även till United IK som är välförtjänta seriesegrare.